Eğitim Fakültesi 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2, 7/h maddeleri ile 2809 sayılı Kanun’un 6.maddesi uyarınca İlköğretim Bölümüne bağlı olarak Sınıf Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı açılarak 100’er öğrenci alınmasına karar verilmiştir.

Sınıf Öğretmenliği programı (2001), Sınıf Öğretmenliği programı İkinci Öğretim(2003), Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programı (2001), Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programı İkinci Öğretim(2008), Okul Öncesi Öğretmenliği programı (2003), Okul Öncesi Öğretmenliği programı İkinci Öğretim (2005), Türkçe Öğretmenliği programı (2006), Fen Bilgisi Öğretmenliği programına (2012), İlköğretim Matematik Öğretmenliği programına (2012) ve İngilizce Öğretmenliği programına (2021) öğrenci alınmıştır.

YÖK yürütme kurulunun 15.06.2016 tarihli toplantısında alınan kararla Eğitim Fakültelerinin Bölüm ve Anabilim Dalları yeniden yapılandırılmıştır. İlköğretim Bölümü, Türkçe Eğitimi Bölümü, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi ve Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü kapatılmıştır. Yeni açılan bölümler; Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü (Matematik Eğitimi AD ve Fen Bilgisi Eğitimi AD)  Temel Eğitim Bölümü (Sınıf Eğitimi AD ve Okul Öncesi Eğitimi AD), Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü (Sosyal Bilgiler Eğitimi AD ve Türkçe Eğitimi AD), şeklindedir.

Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Temel Eğitim Bölümü, Eğitim Bilimleri Bölümü, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü olmak üzere 6 bölümle eğitim öğretim yapılmaktadır

Fiziki Mekan Durumu

Eğitim Fakültesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde yer almaktadır. Fakültemiz eğitim binasında 35 derslik, 1 uygulama dersliği, 1 Fen Bilgisi laboratuvarı, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 konferans salonu ve öğrenci kantini bulunmaktadır. Dersliklerimizin tamamında projeksiyon cihazı mevcut olup birçok dersliğimizde de akıllı tahta mevcuttur. Eğitim binamıza öğrencilerimizin ulaşımı Afyonkarahisar merkezden toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla sağlanmaktadır. Eğitim binamızın bulunduğu kampüste öğrencilerimizin faydalanabileceği Merkez Kütüphane, Basketbol, Voleybol ve Badminton sahaları ile birlikte Bilardo ve dinlenme salonumuz bulunmaktadır. Öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yemekhane hizmetleri mevcuttur.

Eğitim

Fakültemiz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel kurumlara öğretmen yetiştirmek amacıyla kurulmuş olup; eğitim süresi 4 yıldır. Kaliteli öğretmen yetiştirmek amacıyla her birisi kendi alanında uzman öğretim elemanlarınca eğitim hizmeti yürütülmektedir. Ayrıca öğretmenlik alanlarında pedagojik formasyon eğitimi verilmektedir.

İş olanakları

Fakülte mezunları Sınıf, Sosyal Bilgiler, Okul Öncesi, Matematik, Türkçe, Bilgisayar ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel kurumlarda öğretmen olarak çalışmaktadırlar.

12 Kasım 2015, Perşembe 6519 kez görüntülendi