Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)  Sosyal Bilimler Enstitüsünün “Ecocentric REfashion” adlı Erasmus+ projesi desteklenmeye hak kazandı.

AKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Ocak,  Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Enes Tepe tarafından yürütülecek proje; Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Doktora Programı öğrencisi Hilal Tunç Toptaş koordinatörlüğünde Polonya, Romanya, Fransa ve Letonya’yı kapsayacak ziyaretler içeriyor. Projede; Afyon Kocatepe Üniversitesi ekibi eğitim hedeflerinin ve uygun içeriklerin oluşturulmasından sorumlu olacaktır.

Proje hakkında bilgi veren Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Ocak,  2024 yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Alanında iş birliği ortaklıkları kapsamında “Ecocentric REfashion” başlıklı 2024-1-PL01-KA220SCH-000254411 numaralı, “tekstil atıklarının azaltılmasını doğal kaynakların ve ekosistemlerin korunmasında ne kadar önemli bir rol oynadığını vurgulamayı ve sürdürülebilir yaşama ilham verecek çevre dostu ipuçlarını paylaşmayı” amaçlayan projenin Polonya tarafından kabul edildiğini ifade etti. Ocak, “Eğitim Programları ve Öğretim Doktora Programı öğrencisi Hilal Tunç Toptaş koordinatörlüğünde hazırlanan projemiz 24 ay sürecek olup proje kapsamında Polonya, Romanya, Fransa ve Letonya ziyaretlerinde bulunulacak, ayrıca kurumumuz proje ortaklarına da ev sahipliği yapacaktır. Proje, Afyon Kocatepe Üniversitesinde sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen projemiz süresince gerçekleştirilecek ziyaretler ve ortak etkinliklerle, eğitimciler ve öğrenciler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak, sürdürülebilir yaşam için yenilikçi ve çevre dostu uygulamalar geliştirilecektir. “Ecocentric REfashion” projesi, sadece tekstil atıklarının azaltılmasına değil, aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına yönelik önemli adımlar atacak ve katılımcılara ilham verecektir” dedi.

Proje hakkında

Polonya koordinatörlüğünde yürütülecek büyük ölçekli (KA220-SCH) projenin amacı, tekstil atıklarını azaltarak doğal kaynakların korunmasına katkı sağlamak ve sürdürülebilir yaşam için çevre dostu uygulamaları teşvik etmektir. Proje süresince, eğitimciler ve öğrenciler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak. “Ecocentric REfashion” projesi, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Proje, sadece tekstil atıklarının azaltılmasına değil, aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına yönelik önemli adımlar atacak ve katılımcılara ilham verecektir.

13 Ağustos 2024, Salı 14 kez görüntülendi