Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıfı öğrencileri “Afetler ve Afet Yönetimi” derslerini bugün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirdi. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ve 52 öğrencinin katılımı ile bugün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleştirilen “Afetler ve Afet Yönetim” dersinde İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Afet Yönetimi ve asrın felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş depremi deneyimlerini paylaştı. Halka İlişkiler Birim Amiri Vahit Yıldız kendisinin ve ekiplerin arama kurtarmadaki tecrübe ve anılarını paylaştı. Eğitim Uzmanı Uğur Çetinkaya ise afet farkındalık eğitimi verdi. Eğitim sonunda öğrencilere afet yönetim merkezi, 112 acil çağrı merkezi, arama kurtarma araç ve ekipmanları tanıtıldı. Köpekli arama timlerinin çalışmalarından örnekler gösterildi.

09 Ocak 2024, Salı 180 kez görüntülendi