Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) 2022-2023 akademik yılı mezuniyet törenleri Eğitim Fakültesi ile başladı.

Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) gerçekleştirilen törende öğretmen adayları kep attı. Törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Aydoğdu ve Doç. Dr. Eray Eğmir, Matematik ve Fen Bilimleri̇ Eğitimi̇ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Kıvrak ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Fen Bilgisi Öğretmenliği dönem birincisi Özlem Gür 4 yıl önce çıktıkları yolu sonlandırdıklarını ifade etti. Yorucu vize ve finallerde sabahladıkları günleri geride bıraktıklarını söyleyen Gür, “Fakültemize, hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve üniversitemizin eşsiz kampüsüne veda etsek de biliyoruz ki bu hepimiz için yepyeni bir başlangıç. Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem de kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen bize yol gösteren, öğretmenlik mesleğinin önemini aşılayan eğitim fakültemizin birbirinden değerli hocalarına sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Her öğretmen bir öğrencidir”

Eğitim Fakültesi ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği dönem birincisi Makbule Uysal ise öğrencilik hayatlarının bitmediğini, her öğretmenin bir öğrenci olduğunu söyledi. Uysal, “Biz öğretmenler daima ileri gitmek zorundayız. Her öğrenci öğretmeninden bir parça kapar kendine; bu anlamda üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem de kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen bize yol gösteren öğretmenlik mesleğinin önemini aşılayan Eğitim Fakültemizin birbirinden değerli hocalarına teşekkür ederim” dedi.

“Yurdun 4 bir yanına atanıp bizi temsil edeceksiniz”

Matematik ve Fen Bilimleri̇ Eğitimi̇ Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ersin Kıvrak konuşmasında öğrencilerin eğitim hayatının aldıkları diploma ile taçlandığını belirtti. Kıvrak, “Bugüne kadar aldığınız birçok diploma, bugün sizin buraya gelmenize vesile oldu. Bugün alacağınız diploma ise size hayat boyu arkadaşlık edecek ve sizinle var olacaktır. Sizler hayat boyu öğrenmeye devam edeceksiniz. Yurdun dört bir yanına atanıp bizi temsil edeceksiniz. Öğretmen olduğunuzda özveri ile öğrencilerinizle ilgilenecek, matematik ve fen bilimlerini öğrencilerinize sevdireceksiniz. Sizler, fen bilimlerinin uygulamaları olan doktor, veteriner, diş hekimleri ve mühendisleri yetiştireceksiniz. Bu kutsal görevi başarmak için her zaman inançlı olunuz, kendinize güveniniz, kendi bilgi ve becerinizi artırmak için yılmadan çalışınız” ifadelerini kullandı.

“Önemli olan heybede ne biriktirdiğimiz”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise 2019 yılında birinci döneme “candan” başladıklarını daha sonra ikinci dönemde “camdan” devam ettiklerini ifade etti. Peker, “Uzun süre camdan sonra candan tekrar camdan derken 4 yılı geçirdik. Şarkıda hepiniz bildiği gibi diyor ki; ‘böyle gelmiş böyle geçer dünya, günlerimiz bitecek bir gün saya saya’. İlk geldiğiniz zaman 4 yıl geçer mi diyordunuz. 4 yıl geldi geçti. İleride dönüp baktığınızda nice 4 yılların gelip geçtiğini göreceksiniz. Yıllar bu şekilde gelip geçiyor. Önemli olan yılların gelip geçmesi değil, geçen yılların nasıl ve ne uğruna geçtiği ve heybede ne biriktirdiğimizdir. Siz 4 yıl boyunca eğitim-öğretiminize dair burada heybenizde bir şeyler biriktirdiniz. Bu biriktirdikleriniz sadece matematik ve fen bilgisi öğretmenliği ile ilgili değil, aynı zamanda ülkemizin geleceği ile ilgili de heybenizde önemli birikimler elde ettiniz” diye konuştu.

“İnsanı insan yapan samimiyettir”

İnsanı insan yapanın samimiyet olduğunu kaydeden Peker, öğrencilere şöyle seslendi:

“Bir söz var çok hoşuma gider; ‘insan zekası ve bilgisi ile değil, ancak iradesi ile insandır.’ İradeye anlam katan da ahlaktır. Dolayısıyla insan, ahlakı ile insandır. Ahlaka işlevsellik kazandıran ise inançtır. İnancı geçerli sayan da samimiyettir. İnsanı insan yapan şey samimiyetimizdir. Bizi değerli kılacak olan en önemli şey de eninde sonunda o samimiyetimiz olacaktır. O nedenle hayatınız boyunca samimiyetten ayrılmayın. Samimiyetinizin ölçüsü para, pul, makam, mevki değil, Allah rızası olsun. Bugün bu topraklarda İHA, SİHA, TCG Anadolu Gemisi, Atak Helikopterleri, uçaklar, tanklar ve elektrikli arabalar ve sayamadığım birçok değerli ürünler üretiyorsak bunun aslında Kurtuluş Savaşındaki mücadele azmimizle olduğunu unutmayın. 100 yıl önce bu topraklarda yaşanılanları, yedi düvele karşı topyekûn nasıl mücadele edildiğini hatırlayın. Mücadelenizde motivasyonunuzun kaynağı, ecdadımızın bize bırakmış olduğu miras, Allah rızasını kazanmak ve insanlığa hizmet olsun.”

Konuşmaların ardından tören mezun öğrencilerin temsili diplomalarını alması ve kep atmasıyla sona erdi.

AKÜ mezuniyet programı

AKÜ’nün mezuniyet törenleri 16 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Spor Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni ile sona erecek. AKÜ’nün 2023 mezuniyet törenleri programı kapsamında 23 Mayıs 2023 Fen Edebiyat Fakültesi, 24-25 Mayıs 2023 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 26 Mayıs 2023 Mühendislik Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi, 30 Mayıs 2023 Turizm Fakültesi ve Veteriner Fakültesi, 31 Mayıs 2023 İslami İlimler Fakültesi, 1 Haziran 2023 Teknoloji Fakültesi ve Hukuk Fakültesi, 2 Haziran 2023 Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO), 5-6 Haziran 2023 tarihlerinde ise Fen Edebiyat Fakültesi mezuniyet törenleri Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. 1 Haziran 2023 Şuhut MYO ve Sultandağı MYO, 2 Haziran 2023 Bayat MYO, İscehisar MYO ve Sinanpaşa MYO, 5 Haziran 2023 Devlet Konservatuvarı, 10 Haziran 2023 tarihindeki Uzaktan Eğitim MYO mezuniyet törenleri de İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda düzenlenecek. Ayrıca 25 Mayıs 2023 Emirdağ MYO, Sandıklı MYO, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 2 Haziran 2023 Çay MYO, Dinar MYO ve Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 15 Haziran 2023 tarihinde ise Bolvadin MYO ve Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi mezuniyet törenleri de ilçelerdeki yerleşkelerde gerçekleştirilecek.

31 Mayıs 2023, Çarşamba 1540 kez görüntülendi