2022-2023 Erasmus+ “Blended Intensive Program- Karma Yoğun Programlar” kapsamında çevrimiçi ve fiziksel hareketlilikler 15.03.2023-30.04.2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olup öğrencilerin 23.04.2023-29.04.2023 tarihleri arasında Sırbistan’ın Vranje şehrinde Eğitim Fakültesinde gerçekleşecektir. Bu kapsamda aşağıda hususlara dikkat edilerek başvuru yapılması tavsiye edilmektedir.

  1. Programa sadece Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği öğrencileri başvurabilmektedir.
  2. Programa başvurmak için öğrencilerin ulusal bir yabancı dil sınavından ya da Uluslararası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen yabancı dil sınavlarından en az 50 yabancı dil (İngilizce) puanı almış olması gerekmektedir.
  3. Fiziksel hareketlilik haricinde öğrencilerin dersten başarılı olabilmesi için ilgili tarihlerdeki çevrimiçi derslere de katılımı gerekmektedir.
  4. Kazanan öğrencilere 7 gün için 490 euro hibe ödemesi yapılacaktır.
  5. Kazanan öğrencilere seyahat desteği verilmeyecektir. Sadece uçak haricinde toplu ulaşım ile Vranje’ye ulaşılması durumunda 50 euro yeşil yol desteği verilecektir.
  6. Vranje’ye yeşil yol desteğini de alarak karayolu ulaşımıyla ulaşmak isteyen öğrencilerimizin Bulgaristan veya Yunanistan’dan geçmesi gerekeceği için vize gerekeceği için yeşil pasaportlu olmaları süreçlerini kolaylaştıracaktır.
  7. Havayoluyla ulaşmak isteyen öğrencilerimiz Sırbistan ve Kuzey Makedonya Türk vatandaşlarından vize istemediği için bu ülkelerden birisine vizesiz bir şekilde pasaportlarıyla ulaşım sağlayabilirler. Vize rejimlerinin güncel durumları https://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa web sitesi üzerinden takip edilmelidir.
  8. Havayoluyla ulaşacak öğrenciler için Vranje’ye Üsküp havalimanının daha yakın olduğu görülmektedir fakat ulaşım ve fiyatlar noktasında öğrencilerin araştırma yapması önerilmektedir.
  9. İlgili şehirdeki konaklamanın ekonomik olması için ev sahibi üniversitenin yurdunda ya da önerdiği bir yerde olmaktadır. Bu yüzden karşı kurum bilgilendirme yapmadan herhangi bir konaklama rezervasyonu yapılmaması tavsiye edilmektedir. Fakat konaklama giderleri öğrenci tarafından kendi hibesinden karşılanacağı için istediği yerde kalma hakları bulunmaktadır.
  10. İlgili ilan hakkında sorusu olan öğrencilerimiz ilgili ilan metnini tamamen okuduktan sonra cevap bulamadıkları sorular ile ilgili olarak Karma Yoğun Hareketlilik ve Fakülte Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Güngör’den (fgungor@aku.edu.tr) bilgi alabilirler.

Program hakkında detaylar için tıklayınız!

Başvuru için tıklayınız!

23 Şubat 2023, Perşembe 3589 kez görüntülendi