Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Kulübü tarafından “Mezun-Öğrenci Buluşması” söyleşisi düzenlendi.

Abdullah Kaptan konferans salonunda düzenlenen söyleşiye; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdinç Dündar ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Söyleşinin açış konuşmasını yapan Matematik Eğitimi Kulübü Danışmanı Arş. Gör. Ramazan Erol, pandemiden dolayı ara verilen etkinliklere devam ettiklerini söyledi. Kulübün 2022-2023 akademik yılında yapacakları faaliyetleri planladıklarını ifade eden Erol, “Hem yönetimimizi yeniledik hem de gelecek yıl yapmak istediğimiz faaliyetlerimizin planlamalarını yaptık. Kulübümüzün seneye yapacağı faaliyetleri planladık. Matematik Eğitimi Kulübü olarak düzenli biçimde kitap okumaları yapacağız. Film gösterimleri yaparak, filmlerle ilgili tahliller yapacağız. Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Kulübü ile Matematik Eğitimi Kulübü olarak münazaralar yapacağız. Ülke genelinde söz sahibi olan matematikçileri konuşmacı olarak çağırarak, etkinlikler planlayacağız” diye konuştu.

“Adanınca öğretmen olunur”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise insanın atanınca değil, adanınca öğretmen olduğunu belirtti. Peker, “Buradaki öğretmen arkadaşlarım kendilerini öğretmenliğe adamışlar. Mezun verdiğimiz her öğrencimiz o amaç doğrultusunda öğretmenlik yapıyorlar. Kendinizi öğretmenliğe adarsanız o zaman kesinlikle öğretmenliği yaşamış ve yapmış oluyorsunuz” dedi.

Açış konuşmasının ardından AKÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi mezunları Matematik Öğretmenleri Enes Bilen, Ömer Kocabıyık, Merve Arslan ve Feyza Kolcu, öğrencilik yıllarına ait anılarını ve mesleki tecrübelerini anlatarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

10 Haziran 2022, Cuma 437 kez görüntülendi