AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM  FAKÜLTESİ

2019-2020 YAZ DÖNEMİ ÖĞRETİMİ UYGULAMA İLKELERİ

  1. Üniversitemiz yaz okulu genel duyurusu için tıklayınız.
  2. Fakültemizde 2019-2020 yaz dönemi ders kayıtları 06.07.2020 tarihi ile 12.07.2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
  3. Daha önce devam zorunluluğu yerine getirilmiş olsa bile yaz öğretiminde derslere devam zorunludur.
  4. Yaz öğretiminde öğrenciler ancak açılmayan bir dersi bırakarak açılan başka bir derse kaydolabilirler. Bunun dışında ders ekleme, çıkarma, ders bırakma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmaz.
  5. Uzaktan eğitim yoluyla alınan dersler (Türk Dili ve A.İ.İ.T gibi) hariç en fazla 16 saat ders alınabilir. (Ders saati AKTS’ye göre değil, ders saati sayısına göre hesaplanır.)
  6. Bir öğrenci yaz öğretiminde;

– Daha önce güz ve bahar yarıyılında alıp başarısız olduğu veya alamadığı dersleri alabilir.

– Kayıtlı bulunduğu yarıyıla kadar almakla yükümlü olduğu derslerin tümünü alıp başarmış olması halinde üst yarıyıllardan açılan dersleri alabilir. (1. sınıflar 2. sınıftan, 3. sınıflar ise 4. sınıftan ders alabilir)

  1. Yaz öğretimi takvimi, 7 haftası eğitim-öğretim ve 1 haftası sınav olmak üzere 8 haftadan oluşur.
  2. Yaz okulunda kesin kayıt sonucunda bir derse kayıtlı öğrenci sayısı 20 ve üzeri olduğu takdirde ilgili ders açılacaktır. Ancak bu sayıya ulaşılmadığı takdirde ücret iadesi yapılacaktır. Açılmayan derslerin ücretleri iade formunda belirtilen IBAN numaralarına (öğrencinin kendisine ait) yatırılacaktır. Açılmayan derslerin ücret iadeleri, ilgili yılın yaz dönemi başlangıcından itibaren 2 hafta içerisinde ekte yer alan formun doldurularak afegitim@aku.edu.tr mail adresine gönderilmesinin ardından gerekli kontroller sonrası formda belirtilen IBAN numaralarına (öğrencinin kendisine ait) yapılacaktır. İade formunu indirmek için tıklayınız.
  3. Öğrenciler fakültemiz yaz öğretiminde açılmayan derslerini BYK kararı ile içerikleri uygun bulunan, saatleri veya AKTS’leri eşit veya daha fazla olması kaydıyla, öğrencinin ilgili yılda yerleştiği programın taban puanından daha yüksek bir programın verildiği Üniversiteden alabilirler. (Öğrenci dersi alacağı üniversitenin bölüm sekreterliğinden dersin adı, içeriği, kredisi ve saatini içeren onaylı belgeyi fakültemizin ilgili bölümüne onaylattıktan sonra bu dersi başka bir üniversiteden alabilecektir. İlgili dersin öğretim elemanı ve bölüm başkanından onay almadan alınan dersler kabul edilmeyecektir.)
  4. Yaz öğretimine ait mazeret ve bütünleme sınavı yoktur.
  5. YÖK tarafından tüm öğrenciler için (normal öğretim-ikinci öğretim ve diğer üniversite öğrencileri) bir ders saati ücreti 25,06 olarak belirlenmiştir.
  6. Öğrencilerin kesinleştirecekleri derslerin ücretleri Öğrenci Bilgi Sistemine yansıtılacaktır. Öğrenciler sistemde görünen bu ücreti Vakıfbank şubelerinden “Yaz Öğretimi Ücreti” olarak yatıracaklardır. Ardından öğrenci bilgi sisteminden ders kayıtlarını kesinleştireceklerdir.

 

YAZ OKULU KAYITLARI 06.07.2020  / 12.07.2020
YAZ DÖNEMİ BAŞLANGICI 13.07.2020
YARIYIL SONU SINAVLARI 31.08.2020 / 06.09.2020

 

Ders Saati/ Ücret
1 Saat= 25,06
2 Saat= 50,12
3 Saat= 75,18
4 Saat= 100,24
5 Saat= 125,30

 

DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN BAŞVURACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

1- Diğer Yükseköğretim Kurumu öğrencisi olup ön başvurusunu tamamlayan öğrenciler kesin kayıt tarihlerinde önce https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx web adresinden öğrenci numaralarını sorgulayacaklar, daha sonra https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci web adresin üzerinden öğrenci bilgi sistemine öğrenmiş oldukları öğrenci numarası ve şifre olarak TC Kimlik numaralarının ilk 5 rakamını kullanarak giriş yaparak ders kayıtlarını tamamlayacaklardır.

2- Ders seçimini tamamlayan öğrencilerin tahakkuk eden yaz okulu ücretini yatırdıktan sonra kesinleştirme işlemini yapmaları zorunludur.

3- Diğer Yükseköğretim Kurumu öğrencilerinin Yaz Okulunda aldıkları derslerin Üniversiteleri tarafından kabul olmaması durumunda sorumluluk öğrenciye aittir.

4- Diğer Yükseköğretim Kurumu öğrencilerinden ön kayıt yapamayanlar ekte yer alan formu doldurup afegitim@aku.edu.tr mail adresine 6-9 Temmuz 2020 tarihleri arasında göndereceklerdir. Ardından öğrenci işleri ilgili öğrenciyi öğrenci bilgi sistemine tanımlayacaktır. Öğrenci ders seçimini öğrenci bilgi sisteminden yapıp tahakkuk eden yaz okulu ücretini Vakıfbank şube ve ATM’lerinden öğrenci numarası ile ödeme yaptıktan sonra kesinleştirme işlemini yapacaklardır.

 

Yaz okulunda  açılması muhtemel dersler

Fakültemiz lisans bölümleri ders içerikleri için tıklayınız.

03 Temmuz 2020, Cuma 57257 kez görüntülendi