Uluslararası Bilim ve Eğitim Kongresi (UBEK) Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

23-25 Mart 2018 tarihleri arasında İkbal Termal Otelde yapılan kongreye alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenler katıldı.

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Ocak, her bilim alanının bir eğitiminin olduğu düşüncesinin kongrenin düzenlenmesinin çıkış noktasını oluşturduğunu belirtti. Ocak, “Bilim eğitimini nasıl veriyorlar? Bilimsel bilgi nasıl üretiliyordu? Üniversitelerde farklı alanlarda öğrenci yetiştiren akademisyenler neler yapıyorlar? Bu soruları sormaya başladığımızda eğitim fakültelerinin temel görevinin sadece öğretmen yetiştirmek olmadığını, diğer bilim alanlarına da öğretim konusunda model olması gerektiğini düşündük. Bu nedenle kongremize eğitim bilimleri ve öğretmen yetiştirme alanı dışında da karşılıklı bilim alışverişini sağlayabilmek için bildiri kabul ettik” dedi.

Daha sonra söz alan Kongre Başkanı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Peker ise bilimin bireysel olarak değil; inanılan değerler, millet, devlet ve insanlık için yapıldığında kat be kat değerli oldunu söyledi. Peker, “Bilimsel araştırmalar insanlığın refahı, huzuru ve saadetine katkı sağlamak, insanlığın yaşadığı sorunları çözmek amacıyla yapılır. O nedenle bizler yaptığımız araştırmaların ‘önem’ bölümünde, o araştırmanın literatüre yapacağı katkıları ve hangi boşluğu dolduracağını belirtiriz. Dolayısıyla bilim insanları, bu yönüyle kutsal bir görev yürütmektedirler” dedi.

Son olarak söz alan AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise kongre, sempozyum gibi bilimsel toplantıların akademisyenler ve araştırmacıların yeni buluşlarını, bulgularını ve araştırma sonuçlarını müzakereye açtığı platformlar olduğunu belirtti. Uluslararası Bilim ve Eğitim Kongresine (UBEK) olan yoğun teveccühün bu açıdan heyecan verici olduğunu kaydeden Karakaş, “Üniversitemizde ve Afyonkarahisar’da eğitimin bilimle ilişkisinin yeni çalışmalar kapsamında tartışılacak olması da kıymetlidir. Kongreye bildirileri ile destek olan bilim insanlarına şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi.

9 salonda 120 oturumun gerçekleştirildiği Uluslararası Bilim ve Eğitim Kongresinde, kabul edilmiş 808 bildiriden 750 tanesinin sunumu yapıldı.

 

27 Mart 2018, Salı 375 kez görüntülendi